Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2013 12:19 - Противопожарни врати - използване и предназначение
Автор: interiornivratisofia Категория: Бизнес   
Прочетен: 2124 Коментари: 0 Гласове:
0



Противопожарните врати са важно средство за гарантиране на сигурността на всички типове помещения, промишлени и офис и жилищни. При пожар те ще възпрепятстват разпространението на огън и дим, което ви позволява да спаси човешки живот и да се намали материални щети.

Тяхната основна функция е, че всички материали, които са използвани в производството са огнеупорни. Обикновено тази стомана и специални пълнители, дори дървесината и панели от дърво, които се намират в някои модели, са импрегнирани със специален огнеупорен структура и може да устои на огън.

imageВъпреки това, известно е, че повечето от хората, убити в огъня, умира не от огън и дим отравяне, от липсата на кислород, "" записване с пожар или нейното изместване на въглероден диоксид. Следователно противопожарни врати са оборудвани със запечатването уплътнение е да предотвратят преминаването на дим и токсични газове.

Продължителност на устойчивост на огън на различни врати варира от десетки минути (за много леки интериорни опции) до няколко часа с по-силни модели.

Има задължително етикетиране с посочване на нивото на защита. Тя се нарича "граница на пожароустойчивост" и представлява буквите EI и номер, който показва приблизителното време, че идва ограничението в минути в диапазона 15-360. Минимални изисквания за EI са както следва: за помещения – EI 30, за промишлени и офис-EI 60.

Въпреки своето специално предназначение противопожарни врати имат пълен и всички други необходими врати. Първо те са много силни. Как да се прекъсне един шкаф, изработени от по-трудно от обичайното и огнеупорни врати дава голяма защита от механични въздействия. Второ благодарение на своята стягане, те създават солидна бариера шум и студ. И, трето, разнообразие от дизайнерски опции ви позволяват да дадеш желаната изглежда и дори да ги украшение на интериора.

Разновидности на врати противопожарни

Освен стомана, тежък и мощен почти всякакъв вид врати се произвеждат с определена степен на пожароустойчивост. В крайна сметка отколкото по-голям брой части, защитени от огън, ще бъдат разделени в пространството, така че по-малко щети ще пожар. И ако искате, можете да дадете противопожарната устойчивост на всички врати, включително вторична. За тази цел има модели, направени от дърво и дървени плоскости. Въпреки общоприетата представа за запалимостта на използваните материали те могат да бъдат конструирани по такъв начин, че те са напълно огнеупорни. Обработка на специални вещества и използване на топлоустойчива пълнители прави още по-лесно да огън интериорни врати за ограничаване на разпространението на огъня от 15 до 60 минути може да бъде важно. И като се отчита опазването на въздуха в стаята е двойно оправдано инсталирането им.

Макар че външно те не се различават от обичайните интериорни врати и не са малък от тях в богатството на избор на готово и декорация.

На същите места, където различни части на сградата, който желаете да разделите на надеждна защита срещу пожар, както и мястото, където искате да отделите сгради риск от пожар използва стоманени огнеупорните врати. Места, където е оправдано използването им има практически във всички видове сгради, индустриален завод, склад, офис или жилищна сграда.

Високо качество неръждаема стомана и специални, топлина пълнител позволяват тези врати да устои на огън за няколко часа. Това го прави възможно да се предотврати разпространението на огън, дори ако пожар настъпили през нощта и не е открит веднага. Тя може да спаси човешки живот в ситуации, където се изисква непрекъснато евакуиране на хора.

Стоманени огнеупорните врати са друго важно качество. Под въздействието на високи температури е метал, и изграждане на разширение е деформиран, което може да доведе да се произвеждат врати. Това може да възпрепятства огън и спасителни работи, така структурата на стоманени огнеупорните врати предоставя само под формата на деформация на огъване в хлабав начин, който не блокира вратата.

Някои врати, например, където те се затварят автоматично, когато има доказателства за пожар, може да са съоръжени със система от "без паника", която ви позволява да отворите вратата от вътре с нормалното движение на дръжката. Това помага да спаси хората, които накрая въздуха или докато са били под стрес, не са в състояние да разберат нещо по-сложни.

Като се има предвид, че съвременните сгради се прелива с горене материали, което води до избор на отрови, стоманени врати са също строга печат и предотвратяване разпространението на продуктите на горенето.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiornivratisofia
Категория: Бизнес
Прочетен: 97732
Постинги: 32
Коментари: 4
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930