Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 12:01 - Блиндирани врати и тестове за издръжливост
Автор: interiornivratisofia Категория: Бизнес   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
0



За да бъде добра входната врата, тя трябва да е много сигурна и да е способна да защити обитателите на жилището. В днешно време непрекъснато се търсят начини за подобряване на сигурността в домовете и блиндираните врати са именно резултат от тези опити. Модерните заключващи системи, с които те се оборудват, състава на входните врати - също са измислени за създаване на по-голяма сигурност в жилищата.

imageВсяка една врата преминава през различни тестове, преди да се пусне в серийно производство. С тях се гарантира надеждността и. Тестовете включват теглово натоварване и пряк удар. Когато вратите се изпитват, те се подлагат на много по-тежки условия от тези при нормална експлоатация.

Значението на теста с пряк удар се подразбира от името му. При него няколко силни мъже нанасят различни удари върху вратата, като използват метални инструменти – щанги, чукове, железен прът тип таран и др. Вратата трябва да е в състояние да понесе поне 40 удара с таран, 100 с чук и да няма по-голямо изкривяване от 1см, когато се правят опити за отваряне с щанга. За да се направи съпоставяне между обикновените врати и блиндираните, и да се види каква е тяхната здравина, ще отбележим факта, че стандартните врати издържат на по-малко от 20 удара с чук и крилото се отделя от касата при около 2 удара с таран.
Ако понякога се затруднявате с различните термини - погледнете "Термините в интернет относно вратите".

При тегловото натоварване се прилагат различни сили на натиск върху една точка на вратата или равномерно разпределени сили. При първото изпитание трябва да се постигне издръжливост от минимум 300 килограма на точка, а при втория минимум 1500 килограма общо разпределено тегло. След тези опити вратата не трябва да се изкриви с повече от 0.5 сантиметра.

Освен тези тестове се правят и много други, с които здравината на блиндираните врати се гарантира. Ако търсите врата за своя дом или офис, можете да се допитате до консултантите на фирма Борман Комерс. Те ще ви дадат добър съвет, с който ще можете да направите правилното решение и да защитите бизнеса или дома си.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: interiornivratisofia
Категория: Бизнес
Прочетен: 98162
Постинги: 32
Коментари: 4
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930